Perslucht installaties

Perslucht

Persluchtinstallaties zijn kostbare energiedragers. Daarom is het belangrijk dat er een goed ontwerp/berekening gemaakt wordt.

Waar moet een goede persluchtinstallatietechniek aan voldoen:

  • De installatie moet lekdicht zijn. Een kleine lekkage kost al een vermogen aan stroom, dus een regelmatige controle levert geld op.
  • Leidingen moeten corrosiebestendig zijn. Dit kunt u voorkomen door te zorgen dat u met goede droge perslucht werkt door middel van een koeldroger.
  • Flow weerstand moet zo laag mogelijk zijn. Dit creëren wij door bijvoorbeeld een leiding met een gladde binnenwand en zo min mogelijk bochten te gebruiken.
  • De leidingen moeten geschikt zijn voor minerale en synthetische oliën.
  • De leidingen dienen sterk en slagvast te zijn, om te voorkomen dat leidingen scheuren of barsten.
red-triangle

Materiaal keuzes:

Staal

Staal “overleeft” alles en iedereen. Het is sterk, slagvast en goedkoop in aanschaf. Dit materiaal wordt dan ook al jaren gebruikt voor persluchtinstallaties. Het nadeel is dat het gewicht een stuk zwaarder is dan andere materialen, dus arbeidsintensiever! Daarnaast moet de lucht die getransporteerd wordt droog zijn om corrosie tegen te gaan. Dit kan voorkomen worden door een koeldroger in de installatie te plaatsen.

Schouls-installatie-haspel
Autoservice-De-Groen-buizen
red-triangle

Materiaal keuzes:

Polybuteen/Aquatherm (Kunststof)

Dit is een systeem wat door middel van een smeltapparaat aan elkaar wordt “gelast”. Deze las komt tot stand doordat er in koppelstukken een warmtedraad zit verwerkt die het versmelt. Grote voordeel van dit product is dat het zeer licht van gewicht is.

red-triangle

Aluminium

De laatste jaren doet aluminium steeds vaker zijn intrede als persluchtleiding. Aluminium is veel lichter dan bijvoorbeeld staal en dus makkelijker te verwerken. De koppelingen zijn vaak van kunststof. Aluminium is verkrijgbaar als ronde buis en als (4 hoekig) profiel.

Schouls-leiding-installatie
compressor-opstelling
red-triangle

Diameter

De diameter is belangrijk, omdat met een te kleine diameter (dat verrassend vaak voorkomt) de perslucht een zeer hoge snelheid kan bereiken. Daarnaast kan er een grote drukval ontstaan tussen het afgiftepunt en de compressor. Gevolg: hoge elektriciteitsrekening en hoge onderhoudskosten aan de compressor. Wij controleren alles, ook de totale afname van de gebruikte apparatuur. De installatie moet volledig passend zijn op uw systeem. Zo behalen we het beste rendement.

red-triangle
Vraag meer informatie

Advies nodig?
033-4612885

Al onze installaties worden met de grootste zorg gebouwd en volgens de KIWA richtlijnen(BRL 903-08). Ook kunnen wij KIWA gecertificeerde installatie verzorgen. Dus als u uw werkplaats echt belangrijk vindt en u wilt uw werkplaats met zorg laten inrichten, neem dan gerust contact met ons op.

perslucht-leidingsysteem